05334746757 baceviletisim@gmail.com

  • ÖZEL ALİ OSMAN DEMİRTAŞ VAKFI BAKIM MERKEZİ’NDE  Türkiye’de BİR İLKE İMZA ATILDI.
    Merkezimizde ikisi bir arada olmak üzere ÖZÜRLÜ YATILI BAKIM ve EĞİTİM MERKEZİ kurulmuştur.
    Engelli bireye sahip ailelerin “BEN ÖLÜRSEM ÖZÜRLÜM NE OLACAK KORKUSU” duygusu ile empati yaparak bu yola çıktık ve aşağıdaki donatı özelliklerine sahip merkezimizi ailelerin ve devletin hizmetine sunduk.

     

  • Kuruluşumuz Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak 2007’ de zihinsel engelli bireylere eğitim vermek amacıyla “Rehabilitasyon Merkezi” olarak hizmete açılmıştır.

 

 

Engellilerimizin sosyal durumlarının yanı sıra psikolojik durumlarına da oldukça eğilen kurumumuz engellilerimize sosyal hizmet uzmanı ve psikolog yardımı ile düzenli ve sistematik bir çalışma yapmakta ve ayrıca bireysel görüşme çalışmaları sunmaktadır.

 

5adet Fidan ve Sebze Seraları, ve Kanatlı ve Kanatsız Hayvan Barınakları, kısmen tarımla uğraş verebileceklere Etkinlik ve Terapi amaçlı Uğraş Terapisi ve diğerleri için At binme ve diğer hayvan türleri ile kaliteli vakit geçirme imkanı sunulmaktadır. 

 

Kurumumuzda kalan bireylerin kaliteli vakit geçirmeleri ve “Uğraş Terapisi” alabilmeleri için  2017 itibari ile Balıkesir Altıeylül Gümüş Çeşme Mahallesinde yer alan 12.268,53 m2 açık alanda hobi bahçesi alanımız tasarlanmıştır.

 

Kurumumuzda engellilerimizin yeteneklerini geliştirmek amacıyla örgü ve takı odaları bulunmaktadır. Zaman zaman halk eğitim aracılığıyla verilen kurslar engellilerin keyifli zaman geçirmesini sağlarken kurumumuza da eşsiz eserler sunmaktadır.

 

Kuruluş olarak engelli bireylerimizin sosyal hayattan kopmadan, dış dünya ile ilişkilerini kesmeden, sağlıklı bir ortamda dış etkenlerden gelebilecek tehlikelerden koruyarak, her türlü ihtiyaçlarını (barınma, yemek, öz bakım vb.) karşılayabilmek amacındayız.

 

Konumumuz; Susurluk ilçesine 6 km uzaklıkta doğa ile huzurun birleştiği
Aziziye köyünde yer almaktadır. Engellilerimizi şehrin gürültüsünden korurken ev sıcaklığı veren 4.ad. müstakil binadan oluşmakta binalar cinsiyet ve engel durumuna göre tasarlanmıştır.

 

2010 Yılından itibaren ise “7/24 ruhsal ve zihinsel engelli bireylere bakım ve sağlık hizmetini” etkin ve kaliteli bir şekilde sunmak amacını kendine ilke edinmiştir.

Blog

Sosyal Medya: